Denník N

Remišová: Momentálne sme nastavení tak, že do volieb ideme samostatne

Veronika Remišová. Foto N - Vladimír Šimíček
Veronika Remišová. Foto N – Vladimír Šimíček

Chceme urobiť, čo je najlepšie pre Slovensko, všetko ešte môžeme prehodnotiť, hovorí Veronika Remišová po prvom sneme strany Za ľudí o tom, či dáva šancu trojkoalícii s PS/Spolu.

Poslankyňu Veroniku Remišovú zvolil prvý snem strany Za ľudí za podpredsedníčku strany, spolu s Janou Žitňanskou, Jurajom Šeligom, Vladimírom Ledeckým a Michalom Luciakom.

Predsedom strany sa podľa očakávaní stal Andrej Kiska. Remišová v rozhovore hovorí, aká bude volebná stratégia strany Za ľudí a porovnáva program s nedávno predstaveným programom PS/Spolu.

Vstup do strany Andreja Kisku ste ohlásili presne pred tromi mesiacmi. Po štvrťroku – neľutujete?

Vôbec nie. Na strane Za ľudí oceňujem najmä silný regionálny tím, máme starostov, primátorov. Teraz sme mali regionálne stretnutia po celom Slovensku. V tom vidím aj hlbší zmysel poctivej politiky – keď sa robí spoločne s ľuďmi v regiónoch a strana je budovaná zdola.

V tom je najväčší rozdiel medzi stranou Za ľudí a hnutím OĽaNO, za ktoré ste kandidovali v roku 2016?

Rozdielov je oveľa viac, ale silný regionálny rozmer, tím špičkových odborníkov a poctivé budovanie členskej základne by som menovala ako hlavné veci. Momentálne sa nám hlási viac ako 800 záujemcov o členstvo. S každým žiadateľom o členstvo sa niekto z nás, vedenia či z krajských alebo okresných koordinátorov, chce stretnúť. Okrem toho máme niekoľko tisíc sympatizantov a dobrovoľníkov, ktorí nám chcú pomôcť – a stále sa hlásia ďalší.

Je niečo, čo vás na straníckom živote prekvapilo nemilo? Doteraz ste členkou strany neboli.

V OĽaNO som nemohla byť členkou, tam boli len štyria členovia, čo nepokladám za správne. Ak strana dostáva milióny z daní občanov, nemôže byť uzavretá len pre pár ľudí. V strane Za ľudí vidím najmä pozitíva. Strana je založená na tímovej práci, hľadáme kompromisné a vždy to najlepšie riešenie. Kolektívna inteligencia je vždy silnejšia ako schopnosti jedného človeka.

V prvých prieskumoch sa strana pohybovala okolo piatich percent, v poslednom Focuse je to niečo vyše šesť percent, ale s prihliadnutím na štatistickú odchýlku to stále môže byť tak, že sa hýbete na prahu zvoliteľnosti. Nebolo v strane po prvých číslach sklamanie? Predsa len, ste stranou bývalého prezidenta.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Veronika Remišová

Slovensko

Teraz najčítanejšie