Denník N

Premeškal som príležitosť, hovorí Sagan. Bolo to o prežití, tvrdí prekvapujúci majster sveta

Peter Sagan v cieli MS. Foto – TASR/Michal Svítok
Peter Sagan v cieli MS. Foto – TASR/Michal Svítok

Peter Sagan vlani v Innsbrucku obhajoval dúhový dres na trati, ktorá mu prirodzene nesedela. Mala horský profil, čo favorizovalo štíhlych vrchárov. Sagan v priebehu pretekov strácal, až napokon odstúpil.

Tento rok bol v pozícii obhajcu dúhového dresu Španiel Alejandro Valverde, ktorý bol odhodlaný opäť bojovať o popredné umiestnenie.

Už 100 kilometrov pred cieľom však zosadol z bicykla a rýchlo zamieril rovno do hotela, kde si dal horúcu sprchu. Bol unavený, premoknutý a podchladený.

„Mrzol som a povedal som svojim kolegom, že nemôžem pokračovať. Vedeli sme, že to budú veľmi náročné majstrovstvá sveta, ale v tomto nepriaznivom počasí to bol bláznivý deň,“ opisoval pre španielsky denník AS.

Malé potoky

Organizátori síce z trasy tesne pred štartom vyškrtli dve najťažšie stúpania, ale z majstrovstiev sveta sa aj tak stal boj o prežitie.

V Yorkshire bolo chladno a počas celého priebehu pretekov husto pršalo. Každým absolvovaným okruhom sa počet pretekárov znižoval, až ich napokon prišlo do cieľa len 46 zo 197.

„Bolo to zvláštne, toľko vody som na ceste ešte nevidel,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie