Denník N

Harabin zakladá stranu Vlasť a ide do volieb (+video)

Štefan Harabin v októbri oznámil, že ide do parlamentných volieb ako líder novej strany Vlasť. Foto N - Tomáš Benedikovič
Štefan Harabin v októbri oznámil, že ide do parlamentných volieb ako líder novej strany Vlasť. Foto N – Tomáš Benedikovič

Bývalý Mečiarov minister spravodlivosti prišiel k strane po premenovaní Strany občianskej ľavice.

Sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin pôjde po prezidentských voľbách aj do parlamentných. Oznámil, že zakladá stranu s názvom Vlasť a jej hlavným sloganom je „Spravodlivosť pre každého“.

Strana by skôr mohla preberať voličov kotlebovcom, SNS či Smeru než opozičným stranám.

Harabin na tlačovke tvrdil, že je Slovensko v zlom stave, na krajinu sa valí kríza, hovoril o všadeprítomnej korupcii, nerovnosti v odmeňovaní, v príjmoch. „Naša vlasť Slovensko je ukradnutá politickou kastou.“ Ako členov tejto kasty menoval Fica, Kisku, Beblavého, Trubana, ale aj Danka a Bugára. Marian Kotleba však medzi nimi nebol. Tvrdil, že „feťáci a pedofili“ nemôžu a nesmú riadiť našu vlasť.

Video: Ako Štefan Harabin neodpovedá

„Cítim, že už nemôžem zostať bokom. Je mojou povinnosťou ísť do zápasu o túto zmenu, pretože dnes ide o našu vlasť,“ hovoril. Vstupuje vraj preto do „neľahkého zápasu“ ako volebný líder strany Vlasť. Strana vznikla premenovaním Strany občianskej ľavice (SOĽ).

Harabin sa po 12-minútovom monológu spýtal, či jeho tlačovku vysiela TA3 naživo, a keď zistil, že nie, ukončil ju a odišiel do neďalekej reštaurácie, kde odmietol odpovedať na otázky novinárov. Opakoval len, že „idem pracovať pre vlasť“ a „idem pracovať pre stranu Vlasť“.

Sudca Najvyššieho súdu neodpovedal ani na otázky, dokedy bude sudcom či odkiaľ má na stranu peniaze. S kým by išiel do vlády? S každým, kto bude akceptovať jeho program. Túto odpoveď opakoval, aj keď sa ho novinári pýtali na Kotlebu alebo na Kisku.

Foto N – Tomáš Benedikovič

„Vlastenci“

Po prezidentských voľbách vzniklo občianske združenie Harabinovci – vlastenci, v ktorom sú dvaja Harabinovi príbuzní

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Štefan Harabin

Vlasť

Slovensko

Teraz najčítanejšie