Denník N

Jankovská klamala aj o návšteve u Bžána: Pomodlime sa, aby na to novinári neprišli

Monika Jankovská s manželom dovolenkovala u Radomíra Bžána v Lukove. Foto - FB Tibora Jankovského
Monika Jankovská s manželom dovolenkovala u Radomíra Bžána v Lukove. Foto – FB Tibora Jankovského

Správy z Threemy s Kočnerom usvedčujú Jankovskú z klamstva o návšteve u advokáta, ktorý za zastupovanie štátu dostal milióny eur. Aj Radomír Bžán teraz potvrdil, že štátna tajomníčka sa v jeho dome v Chorvátsku zastavila.

Bola to šokujúca suma. V septembri 2017 Denník N informoval, že štát vyhral arbitráž s talianskou firmou Enel vo Viedni a nemusí jej platiť 700 miliónov eur odškodné za spor, ktorý sa týkal správy nad vodnou elektrárňou v Gabčíkove.

Šok spôsobila odmena pre advokáta, ktorý štát v právnom spore zastupoval: 69 miliónov eur pre Radomíra Bžána. O takomto nastavení zmluvy rozhodli viacerí nominanti Smeru v štátnom MH Manažmente a médiá aj opozícia sa začali pýtať, ako je možné, že za jeden spor dostane právnik takú štedrú odmenu.

Preverovali aj informácie, kto zo Smeru má kontakty na Bžána. Tak sa dostali aj k fotografiám, ktoré na svojom Facebooku zverejnil vtedajší manžel štátnej tajomníčky za Smer na ministerstve spravodlivosti Moniky Jankovskej. Pochádzali z chorvátskeho letoviska Lukovo a zachytávali Jankovského, ako leží v záhrade, ktorá podľa vtedajších informácií patrila k domu Radomíra Bžána. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Milióny právnikovi Bžánovi

Monika Jankovská

Slovensko

Teraz najčítanejšie