Denník N

Minister Gál: Jankovskú by mali obviniť. Premiér Pellegrini: Je dobré, že odišla

Peter Pellegrini s Monikou Jankovskou v októbri 2017. Foto - TASR
Peter Pellegrini s Monikou Jankovskou v októbri 2017. Foto – TASR

Gábor Grendel hovorí, že polícia by mala konať a nemala by sa spoliehať na novinárov, aby to znovu nedopadlo ako s Jánom Kuciakom.

Bývalá štátna tajomníčka a teraz už sudkyňa Monika Jankovská naďalej trvá na tom, že Mariana Kočnera nepozná, nikdy sa s ním nestretla a nikdy s ním nekomunikovala. Komunikáciu, ktorú vo štvrtok zverejnil Denník N, označila za „jeden veľký blud a podvrh“.

A povedala to, čo sa snažila naznačiť už na svojej tlačovej besede, keď odstupovala z funkcie – že po Slovensku koluje viac verzií tejto komunikácie. Pre TASR ešte dodala, že podniká právne kroky na svoju obranu.

Komunikácia zverejnená v Denníku N je autentická, pochádza z mobilu Mariana Kočnera a zachovala sa vďaka tomu, že si ho zálohoval, na čo prišli znalci z polície. Overovanie viacerých správ, ktoré si s ním Jankovská vymenila, ukázalo, že sa v reálnom čase odohrali tak, ako ich ona ako štátna tajomníčka Kočnerovi avizovala alebo opisovala. Príkladom je, že sa mu v správe sťažovala, že musí ísť otvárať budovu súdu v Michalovciach, čo sa v nasledujúci deň aj stalo.

„Na základe informácií, ktoré postupne prenikajú na verejnosť, je správne, že pani Jankovská viac nesedí na stoličke štátnej tajomníčky. Ďalšie kroky sú už v rukách polície a prokuratúry, ktorí majú voľné ruky, aby konali tak, ako konať majú,“ vyhlásil premiér Peter Pellegrini.

Napriek obsahu komunikácie, ktorý hovorí o korupcii, zneužití právomocí verejného činiteľa a zrejme aj vydieraní, Jankovská stále nie je vo veci obvinená. „Vo veci koná vyšetrovateľ, preto sa k nej nebudeme vyjadrovať,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Monika Jankovská

Slovensko

Teraz najčítanejšie