Denník N

Pravá tvár Lucie Nicholsonovej 

Ľubomír Galko reaguje na rozhovor s Luciou Nicholsonovou.

Autor je podpredseda SaS

Znesiem naozaj veľa, ale vraj „otvorený“ rozhovor s Luciou Nicholsonovou o situácii v SaS obsahuje toľko lživých tvrdení, že nemôžem a nebudem mlčať. Špeciálne moje meno spomenula až 25-krát, čo už fakt zaváňa galkofóbiou.

Najprv k faktom v rozhovore:

  1. Lucia Nicholsonová zrazu tvrdí, že nie iba s Richardom Sulíkom mala obsahové spory, ale so mnou. Chápem jej motiváciu. Je nahnevaná, lebo jej hra sa skončila. Svoju popularitu získavala účelovým vyhraňovaním sa voči R. Sulíkovi, a tým pádom de facto klamaním voličov. Ale vo vnútri strany bola jeho vernou zástankyňou, pretože ho potrebovala na svoje osobné ciele. Toto sa skončilo. Teraz je nútená držať jednotnú stranícku líniu, stáť pri hrobárovi SaS a stratiť tým veľký kus zo svojej popularity. Zostáva jej len používať lož ako pracovnú metódu, špiniť moje meno, aby zakryla banálny fakt, že viditeľne stojí na zlej strane.
  2. Tvrdenie, že som nosil na republikovú radu (RR) alebo predsedníctvo návrhy na nejaké jej disciplinárne stíhanie (také niečo v SaS ani nemáme), je lož. Na RR sme riešili jeden jej exces jediný raz a podnet dal iný člen, nie ja.
  3. Tvrdenie, že som chcel riešiť nejaké zahalenie sa Juraja Drobu do dúhovej vlajky v parlamente, je lož. Pamätám si tú situáciu, ako poslanec Kuffa vykrikoval po Drobovi, bolo to celé nedôstojné a je možné, že sme sa o tom aj medzi sebou bavili, určite však Drobu za to nikto v strane nechcel „riešiť“ a ani neriešil. Dúhová agenda bola od začiatku agendou SaS, akurát išlo o formu.
  4. Tvrdenie, že som sa Luciu snažil odstaviť z kandidátky v roku 2016, je lož.

    Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Politici píšu

SaS

Komentáre

Teraz najčítanejšie