Denník N

Vraví si anjel smrti, ženy vraždil pre potešenie. Vo väznici našli najväčšieho sériového vraha v dejinách USA

Little nakreslil tváre žien, ktoré zabil pred desaťročiami. Foto - FBI
Little nakreslil tváre žien, ktoré zabil pred desaťročiami. Foto – FBI

Ženy na okraji spoločnosti vraždil Samuel Little po celých Spojených štátoch 35 rokov. 

Samuel Little má 79 rokov, trpí cukrovkou, má problémy so srdcom a je pripútaný na vozík. Svoj život dožíva v kalifornskej väznici neďaleko Mohavskej púšte.

Ešte pred rokom bol oficiálne „len“ trojnásobným vrahom, akých je v Spojených štátoch relatívne veľa. V skutočnosti však žien, ktoré počas svojho život Samuel Little zavraždil, bolo oveľa viac.

Muž, ktorý si odpykáva doživotie, sa v priebehu posledného roka a pol priznal celkovo k 93 vraždám, ktoré spáchal v priebehu rokov 1970 až 2015. Uškrtil ženy v 19 štátoch, najviac na Floride a v Kalifornii.

Nejde len o človeka, ktorý sa chce ku koncu života presláviť. FBI sa podarilo v 50 prípadoch dokázať, že hovorí pravdu. Predpokladá, že to tak bude aj v ďalších prípadoch.

„Všetky jeho priznania sú dôveryhodné,“ píše FBI na svojej stránke.

Samuel Little je tak počtom obetí najväčším sériovým vrahom v dejinách Spojených štátov. Vraždil najmä ženy na okraji spoločnosti, prostitútky, drogovo závislé, najčastejšie Afroameričanky.

Samuel Little (1940) tvrdí, že zabil 93 žien. Foto – TASR/AP

Pred rokom začal hovoriť

Rodák z Georgie, ktorého v roku 2014 odsúdili za tri vraždy v Los Angeles z konca 80. rokov, dlho tvrdil, že je nevinný. K policajtom sa správal nepriateľsky. Zmenil to až texaský ranger James Holland, ktorý sa špecializuje na uzavreté kriminálne prípady.

Začalo sa to vtedy, keď si FBI všimla, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie