Denník N

Kočner: Zabijú ťa. Trnka: Viem, že ma zabijú. Nahrávka o násilí, kupovaní poslancov a vydieraní (+podcast)

Generálny prokurátor Trnka namiesto vyšetrovania Gorily schovával jej nahrávku pre Kočnera u seba v trezore. Po skončení pôsobenia vo funkcii išiel s kumpánmi vydierať Haščáka, ktorý však už za Gorilu raz zaplatil. Kočner sa im vyhrážal zabitím a celé si to nahral.

Denník N získal 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom a Marianom Kočnerom. Zvukový záznam z leta 2014 si spravil Kočner a ukazuje príbeh mafiánskeho Slovenska.

Ak ste si doteraz mysleli, že generálny prokurátor by mal vyšetrovať mafiána, v tomto vzťahu je to podľa tejto nahrávky presne naopak. Mafián vyšetruje bývalého generálneho prokurátora, vrieska naňho vulgarizmy, vyhráža sa jemu aj jeho kumpánom fyzickou likvidáciou a tým, že jeho syn skončí.

Prečo sa Kočner tak rozčúlil? Trnka sa poza jeho chrbát pokúsil vydierať Jaroslava Haščáka Gorilou – nahrávkou jeho rozhovorov v konšpiračnom byte, o ktorej bol šéf Penty presvedčený, že už neexistuje.

„Chcem vedieť, kto nakopíroval tie vzorky, ktoré ste poslali Haščákovi. Chcem vedieť, koľko kópií je z toho urobených, okrem tej, ktorú som ti zobral. Chcem vedieť, prečo si to urobil a prečo si ma potom klamal. Takže spusť,“ tlačí Kočner na Trnku.

„A hovor teraz len pravdu. Lebo len pravda ťa zachráni a možno zachráni aj tvojho syna, ktorý si to takisto odserie. Lebo si to odserieš ty, prehráš súd, odj..ú ťa, pôjdeš do basy a tvojmu synovi zničia život. Tak rozprávaj a prestaň ma klamať, lebo keď ma budeš klamať, tak uvidíš, čo potom spravím s tebou,“ hovorí mafián,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dobroslav Trnka

Kauza Gorila

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie