Denník N

Naozaj SMK pomôže Bugárovi a predstaviteľom Mostu zachrániť si kožu?

Autor je zakladateľ strany Maďarské fórum

Dnes už je asi každému jasné, že Bugár a jeho multietnický Most, ktorý sa spojil so zlom, je na konci svojej púte. Tým, že sa postavil na zlú stranu, stratil dôveru občanov. Dnes si už uvedomuje, že to v budúcoročných voľbách nemusí dopadnúť dobre. Opustili hodnotovú politiku pre svoje osobné záujmy a Maďari im to neodpustia.

Spojili sa s tými, čo vyštvali Hedvigu z krajiny, čo bili fanúšikov DAC. S tými, čo prijali zákon, aby Maďari nemohli prijať dvojaké občianstvo či zákon o štátnom jazyku, ktorý obmedzoval a obmedzuje používanie jazykov národnostných menšín. Pred voľbami apelovali na „charakter“, ktorý vie, ako rozhodnúť. Napokon sme videli naživo ako expresne rýchlo sa Most dohodol s Ficom na podpore jeho vlády. Spojil sa s korupciou a klientelizmom a s mnohými toxickými ľuďmi. Bolo to jasné všetkým, čo sledujú politické dianie. Po Kuciakovej vražde to platilo niekoľkonásobne.

Vedenie Mosta na čele s Bugárom to však vidieť nechcelo, preto po republikovej rade našli „tretiu vetu“. Prečo? Aby mohli ďalej sedieť v teplých kreslách a pomáhali Smeru a SNS ďalej prevádzkovať mafiánsku krajinu. Most a jeho predstavitelia týmto postojom jasne preukázali, že sú hodnotovo (a ktovie ako ešte) dostatočne zrastení so Smerom.

Toto bol okamih, keď sa Maďari skutočne začali hanbiť za to, čo ich volení zástupcovia robia vo vláde. A zistili v plnej nahote, že ich hlasy skončili na tej zlej strane.

SMK sa dnes rozhoduje podať záchrannú ruku Bugárovi a spol. Podmieniť toto rozhodnutie akýmsi vyhlásením Bugára a spol., že po voľbách opakovane nepôjdu so Smerom, je výsmechom. Bugár sľuboval vládu bez Smeru na bilbordoch pred voľbami, a predsa dopadlo všetko inak. Prečo by teraz mal dodržať dané slovo?

Jediným záujmom Mosta je rozbiť formujúcu sa jednotu Maďarov, vďaka ktorej by Bugár a spol. už neboli v parlamente. SMK to nechce vidieť. A ani to, že opakovane idú prispieť k tomu, aby hlasy Maďarov skončili na tej zlej strane. Dúfam, že sa ešte v SMK nájde politická prezieravosť a tento krok predsa len neurobia.

Maďarské Fórum začalo svoju existenciu s cieľom zmeny k lepšiemu. Po Kuciakovej vražde – lepšie povedané po Bugárovej „tretej vete“. S cieľom, aby mali Maďari možnosť voľby, aby nemuseli dať svoj hlas tým, čo sa zapredali zlu.

Zdalo sa, že sa táto alternatíva naplní po tom, čo Maďarské Fórum, SMK, na registráciu čakajúca strana Spolupatričnosť a mimovládne organizácie vyslovili záujem vytvoriť jednotnú kandidátku pre Maďarov, na ktorej by Most nebol.

Dnes je ťarcha rozhodnutia na SMK. Na ktorej strane bude stáť? Bude zachraňovať kožu Bugára a spol.? Alebo sa rozhodne podporiť vytvárajúcu sa dôstojnú maďarskú alternatívu?

Maďarské Fórum bude a zostane jedinou alternatívou pre všetkých Maďarov a maďarsky cítiacich voličov, ktorí nechcú, aby ich hlasy skončili v košiari Smeru.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie