Denník N

Slovan pre fanúšikov prišiel o dva milióny eur, pred sektor ultras dá sieť a postaví plot

Fanúšik Slovana, ktorý kopol kapitána Trnavy. Foto - TASR
Fanúšik Slovana, ktorý kopol kapitána Trnavy. Foto – TASR

Budúci štvrtok odohrá futbalový Slovan Bratislava už tretí tohtosezónny domáci zápas bez prítomnosti fanúšikov.

Vlastne nie celkom bez fanúšikov, na stretnutie Európskej ligy proti anglickému Wolverhamptonu Wanderers má už teraz nahlásených 16-tisíc detí do 15 rokov. Tie môžu prísť na zápas, aj keď je štadión oficiálne pre verejnosť zatvorený.

Slovan už bez prítomnosti dospelých fanúšikov odohral zápas Európskej ligy proti Besiktasu Istanbul aj ligové stretnutie proti Nitre.

V oboch súťažiach sa mu darí – vo Fortuna lige je prvý o skóre pred Žilinou, K-skupinu Európskej ligy vedie vďaka víťazstvu nad Besiktasom a remíze v Brage. So 4 bodmi je o skóre pred Bragou.

Klub na stredajšej tlačovej konferencii vyčíslil, že len na nepredaných lístkoch, prevádzke bufetov, stánkov so suvenírmi či zaplatením pokút prišiel za dva zápasy Európskej ligy približne o dva milióny eur.

Aj preto spustil kampaň Spolu sme Slovan, ktorej cieľom je prilákať fanúšikov nielen na záverečný zápas Európskej ligy proti portugalskému Sportingu Braga, ale aj na zvyšné tri zápasy Fortuna ligy proti Pohroniu, Senici a Seredi.

„Hlavnou myšlienkou tejto iniciatívy je, aby sa klub, hráči a fanúšikovia zomkli a aby sme v týchto ťažkých časoch držali spolu,“ povedal Tomáš Straka, marketingový riaditeľ klubu.

Fanúšikovia majú možnosť zakúpiť si balíček lístkov na zvyšné ligové zápasy s 30-percentnou zľavou, čím zároveň získajú predkupné právo na európsky zápas proti Brage, ktoré už teraz majú majitelia permanentiek. Zároveň každý permanentkár bude môcť doviesť na zápasy proti Senici a Seredi jedného človeka zadarmo.

Dávid Holman zo Slovana pri mladých fanúšikoch po zápase s Besiktasom. Foto – TASR/Pavel Neubauer

Ak to bol rasizmus, ospravedlňujeme sa

Straka informoval, že dvaja fanúšikovia, ktorí vtrhli na ihrisko počas ligového zápasu proti Trnave a jeden z nich inzultoval kapitána súpera Bogdana Mitreu, majú doživotný zákaz vstupu na štadión.

Fanúšikovia sa na ihrisko dostali z C-tribúny, na ktorej sa sústredí takzvaný kotol.

Polícia obvinila 25-ročného Milana P. z Púchova z prečinu výtržníctva. Druhým fanúšikom bol 44-ročný Stefan z Rakúska.

Za incident spojený s ďalšími priestupkami Slovenský futbalový zväz zavrel Slovanu štadión na zápas proti Nitre a udelil mu pokutu 10-tisíc eur.

„V blízkej budúcnosti bude v sektore C nati

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Národný futbalový štadión

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie