Denník N

Fico má nové odpovede o Gorile, to hlavné nehovorí: čierne peniaze pre Smer, spolupráca s Pentou

Robert Fico. Foto – TASR
Robert Fico. Foto – TASR

Robert Fico sa vyhol viacerým otázkam o nahrávke Gorily a Smere. Otázky o svojom osobnom tajomníkovi Határovi odbil tým, že médiá sa nemajú pýtať na mŕtveho človeka.

Robert Fico roky odbíjal otázky o Gorile tvrdením, že ide o kauzu vlády Mikuláša Dzurindu. Teraz, keď už je verejná nahrávka aj s jeho rozhovorom s Jaroslavom Haščákom v byte Gorila, Fico stále na kľúčové otázky neodpovedá – prišiel len s novými formuláciami, ktoré dookola opakuje.

Hovorí napríklad, že s Jaroslavom Haščákom sa stretol viackrát, ale neodpovedá, či v byte na Vazovovej. Ficova odpoveď, prečo si Gorilu nevypočul: „Mám zásadu: nikdy na seba nepozerám a nikdy sa nepočúvam.“

Šéf Smeru neodpovedá na kľúčové zistenia o Smere a jeho financovaní, ktoré počuť na nahrávke: na otázku, odkiaľ Fedor Flašík získal pre Smer 250 miliónov korún a ako ich zaúčtovali, či dala Penta peniaze Smeru, ako v zdravotníctve spolupracoval s Pentou Pavol Paška.

Namiesto toho opakovane hovorí, že novinárov zaujíma jeho pitie koly (nik z novinárov sa na tlačovke na to nepýtal), hovorí, že išlo o „Dzurindove svinstvá“ a pri otázkach o rozhovoroch jeho osobného tajomníka Františka Határa s Jaroslavom Haščákom opakuje, aby mali novinári úctu k nebohému Határovi.

Na čo Fico neodpovedá:

  • S Jaroslavom Haščákom v byte Gorila Robert Fico hovoril o tom, že Pavol Paška je v zdravotníctve otvorený rozhovorom s Pentou. Ako táto spolupráca vyzerala?
  • Na nahrávke Gorily je jasne počuť slová Roberta Fica: „Fedor Flašík vybral 250 na stranu.“ Odkiaľ boli tieto peniaze? Ako ich strana vyúčtovala?

    Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Gorila

Robert Fico

Slovensko

Teraz najčítanejšie