Denník N

Kvasnica a Lipšic: Trnka si v kancelárii mohol nahrávať návštevy

Dobroslav Trnka v decembri 2010. Foto - TASR
Dobroslav Trnka v decembri 2010. Foto – TASR

Právny zástupca Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica hovorí, že Zoltán Andruskó chce svedčiť aj o trestnej činnosti dvoch ministrov tejto vlády. Daniel Lipšic by bol pri hodnotení Andruskóových informácií opatrný.

Sprostredkovateľ vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej Zoltán Andruskó by chcel pred vyšetrovateľom vypovedať aj o korupcii alebo zneužívaní právomocí dvoch ministrov súčasnej vlády.

Denníku N to potvrdil právny zástupca Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica, podľa ktorého to Andruskó naznačil v piatok na Úrade špeciálnej prokuratúry, keď sa s prokurátorom dohodoval o vine a treste v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka.

Andruskó si dohodol výrazne nižší trest, Kvasnica to nechcel komentovať. „Martinke Kušnírovej a Jánovi Kuciakovi už nič život nevráti, takže hodnotiť trest, na ktorom sa údajne zatiaľ dohodol pán Andruskó s prokurátorom, nie je namieste,“ povedal. Podľa televízie Markíza ide o približne 10 rokov.

„Myslím si, že pán Andruskó by nám mohol toho povedať ešte viac, ako sa stalo doposiaľ, hlavne pokiaľ ide o informácie z piatka, keď sa rozhodol vypovedať o protiprávnej činnosti dvoch ministrov súčasnej vlády,“ vyhlásil Kvasnica. Andruskóa k tomu v piatok nevypočuli s odôvodnením, že sa to netýka vraždy.

Mená spomínaných ministrov Kvasnica zatiaľ nechce zverejniť. Myslí si však, že prípad by mal vyšetrovať Peter Juhás, ktorý vyšetril aj vraždu Jána Kuciaka.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dobroslav Trnka

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie