Denník N

Toxický Glváč: Kočnerovi posielal „cmuk“, písal si so Zsuzsovou a spomína sa aj v Gorile

Fotografie, ktoré Martin Glváč posielal Alene Zsuzsovej
Fotografie, ktoré Martin Glváč posielal Alene Zsuzsovej

Podpredseda parlamentu a krajský šéf Smeru si cez Threemu dohodoval s Kočnerom biznis s pozemkami v Čiernej Vode a rozoberal s ním, ako sa má rekonštruovať vláda po Ficovom odchode.

Nikto z najvyššieho vedenia Smeru nemá také toxické kontakty ako podpredseda parlamentu a krajský šéf strany v Bratislave Martin Glváč. Napriek priamym a priateľským kontaktom s Marianom Kočnerom aj lascívnej komunikácii s Alenou Zsuzsovou je stále jedným z najvplyvnejších ľudí v najsilnejšej vládnej strane. Glváč bol zadobre aj s odsúdeným daňovým podvodníkom Ladislavom Bašternákom a hovorí sa o ňom aj na nahrávke Gorily.

Jeho kontakty s Bašternákom a so Zsuzsovou sú verejne známe už od januára, no on cez šifrovanú aplikáciu Threema živo komunikoval aj priamo s Kočnerom a rozoberal s ním politické aj obchodné témy. Glváčovi sa Kočner dokonca snažil sprostredkovať obchod s pozemkom, ktorý však nie je písaný na neho, ale na spolumajiteľa J&T Igora Rattaja.

V Smere už po zverejnení komunikácie so Zsuzsovou začali zvažovať, či sa môže Glváč pre svoje toxické kontakty objaviť na kandidátke do februárových parlamentných volieb. V strane sa zároveň obávajú, čo ešte „vypadne“ z komunikácie mafiána Kočnera. Ten je od pondelka obžalovaný z prípravy vraždy novinára Jána Kuciaka.

Premiér Peter Pellegrini už dlhšie lobuje proti

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kočnerova Threema

Marian Kočner

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie