Denník N

Gorila ukazuje, že Kováčik zlyhal, keď nevyšetril hlas podobný Ficovmu

Ficovo víťazstvo vo voľbách v roku 2012 aj s kolou. Foto – TASR
Ficovo víťazstvo vo voľbách v roku 2012 aj s kolou. Foto – TASR

Hráme o charakter štátu, hovorí o vyšetrovaní nových podozrení z Gorily, Threemy a Trnkových nahrávok právny zástupca Kuciakovcov Daniel Lipšic.

Nová nahrávka z kauzy Gorila je podľa bývalého šéfa tímu Gorila Lukáša Kyselicu aj podľa právneho zástupcu rodiny Kuciakovcov Daniela Lipšica použiteľná ako dôkaz pred súdom. To isté si myslia o komunikácii Kočnera cez aplikáciu Threema aj o nahrávke rozhovoru Mariana Kočnera s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom.

Lipšic aj Kyselica hovoria, že polícia by mala v súvislosti s Gorilou znovu začať vyšetrovať i predsedu Smeru Roberta Fica a nahrávku, na ktorej hovorí, že zohnal peniaze pre stranu vlastnou hlavou. O tom istom sa totiž v Gorile so šéfom Penty Haščákom rozpráva Ficov bývalý tajomník František Határ.

V minulosti špeciálny prokurátor Dušan Kováčik odmietol v tejto veci dať hlas podobný Ficovmu čo i len preskúmať znalcovi.

„Keď som ja prišiel na vnútro, začali sme vyšetrovať hlas podobný Ficovmu, v tejto záležitosti sa vyskytol pán Kováčik, ktorý

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie