Denník N

Neposielaj toho toľko, krotil Kočner sudcu Sklenku. Kontakty mal aj na Najvyššom súde

Sklenka a Urbancová spolu zašli na obed. Foto - TASR
Sklenka a Urbancová spolu zašli na obed. Foto – TASR

Viac ako šesťtisíc správ si vymenil Kočner so sudcom Okresného súdu Bratislava I Vladimírom Sklenkom, ktorý ho správami zahlcoval. Informácie zháňal aj na Najvyššom súde priamo od podpredsedníčky Jarmily Urbancovej.

Pri čítaní to pripomína spis Gorila, len v tomto prípade tu nemáme oligarchu s politikmi, s ktorými rozoberá, ako rozpredať štátny majetok. Kočnerova Threema je však rovnako obludné čítanie. Zachytáva, ako mafián cez pokyny v mobilnom telefóne riadi slovenskú justíciu.

To, že mal Marian Kočner svojich ľudí na polícii aj na prokuratúre, už vieme dlhšie. Vďaka tomu sa roky vyhýbal trestnému stíhaniu. Podchytené mal aj kľúčové súdy. Konkrétne okresný súd v bratislavskom Starom Meste, petržalský súd, Krajský súd v Bratislave a svojich ľudí mal aj na Najvyššom súde.

Nešlo mu pritom len o ovplyvňovanie jeho vlastných káuz a sporov. Na súdoch získaval detailné a veľmi citlivé informácie aj o iných prípadoch, s ktorými potom zrejme vedel obchodovať a využiť ich vo svoj prospech.

Tretí v tíme

Zo zaistenej komunikácie cez šifrovanú aplikáciu Threema vieme, že si od novembra 2017 do mája 2018 veľmi často písal aj s vtedajším podpredsedom Okresného súdu Bratislava I Vladimírom Sklenkom.

Ak si Kočner s bývalou štátnou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti Monikou Jankovskou vymenil vyše šesťtisíc správ, s ešte väčšou intenzitou komunikoval aj so Sklenkom.

Informačný tok tejto trojice sa často navzájom prelínal. Ak Jankovská chcela

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kočnerova Threema

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie