Denník N

Kolegovia vyzývajú Urbancovú, aby sa pre Kočnerovu Threemu vzdala funkcie podpredsedníčky Najvyššieho súdu

Podpredsedníčka Najvyššieho súdu Jarmila Urbancová. Foto – TASR
Podpredsedníčka Najvyššieho súdu Jarmila Urbancová. Foto – TASR

Jarmila Urbancová je síce podpredsedníčkou Najvyššieho súdu, no od 2. októbra ho vlastne aj riadi. Súd je bez predsedu. Ak sa vzdá funkcie, jej právomoci by mal prevziať vekovo najstarší sudca.

Podpredsedníčka Najvyššieho súdu Jarmila Urbancová by sa mala bezodkladne vzdať funkcie. Vyzvali ju k tomu desiati kolegovia. Dôvodom je komunikácia z Kočnerovej Threemy, z ktorej vyplynulo, že informácie z Najvyššieho súdu získaval Marian Kočner sprostredkovane práve od Urbancovej.

Jeho spojkou mal byť jej niekdajší asistent, dnes už sudca Okresného súdu Bratislava I a bývalý podpredseda tohto súdu Vladimír Sklenka.

Urbancovej kolegovia tvrdia, že zo zverejneného článku vyplynuli závažné podozrenia zo zneužívania funkcie podpredsedníčky Najvyššieho súdu Slovenskej republiky a sudkyne v rozhodovacej činnosti.

„Absolútne vylučujem, že by som kedykoľvek zneužila funkciu podpredsedníčky Najvyššieho súdu a sudkyne v rozhodovacej činnosti. Na odstúpenie z funkcie podpredsedníčky nemám žiaden dôvod,“ reagovala Urbancová.

Sudcovia vyzývajú: Bezodkladne sa vzdajte funkcie

Podpísaní sudcovia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie