Denník N

Danko sa pustil do Mosta-Híd aj do premiéra, Pellegrinimu vyčíta, že by vládol aj s Kiskom

Predseda Národnej rady Andrej Danko a podpredseda Béla Bugár. Foto N – Tomáš Benedikovič
Predseda Národnej rady Andrej Danko a podpredseda Béla Bugár. Foto N – Tomáš Benedikovič

Andrejovi Dankovi prekáža, že Most-Híd nepodporil návrh o rekreačných poukazoch. Peter Pellegrini na východe opakuje, že ministerstvu SNS zobrali eurofondy na vedu a posunuli ich na dopravu.

Andrej Danko je nespokojný s premiérom Petrom Pellegrinim a aj s Mostom-Híd a záver ich vládnutia bude zrejme napätý.

Neodchádza z vlády, SNS podporí štátny rozpočet, no je nespokojný, že mu v parlamente neprechádzajú zákony.

„Nie je tu priestor na politické harakiri,“ hovorí Danko o tom, že z koalície neodchádzajú. SNS nebude hlasovať za návrhy Mosta-Híd, sporné sú podľa neho aj niektoré vládne návrhy.

Premiér Pellegrini z rokovania vlády v Kežmarku reagoval, že sa bude venovať práci a nenechá sa vtiahnuť do parlamentných hier. „Vláda vie pracovať a to je momentálne veľký rozdiel medzi tým, čo robíme my, a čo sa deje v parlamente,“ povedal. Zároveň zopakoval, že museli zobrať eurofondy na vedu spod ministerstva školstva, ktoré ich čerpá „žalostne“, a presunúť ich na dopravu. Ministerstvo školstva vedie Martina Lubyová (nominantka SNS).

Po tom, ako v utorok a v stredu neprešlo parlamentom viac návrhov SNS, zvolal Danko tlačovku, na ktorej sa pustil do Mosta-Híd, ale oveľa výraznejšie kritizoval premiéra Pellegriniho. Vytkol mu napríklad slová o tom, že by si vedel predstaviť vládnutie s Andrejom Kiskom. Premiér tak odpovedal v televíznej debate, keď dostal priestor povedať len áno alebo nie.

Danko o sebe sám hovorí, že je emotívny.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Slovensko

Teraz najčítanejšie