Denník N

Ako Kočner s Glváčom podľa správ od Matoviča chránili Bašternáka a stretávali sa

Martin Glváč a Marian Kočner. Foto N – Tomáš benedikovič, tasr
Martin Glváč a Marian Kočner. Foto N – Tomáš benedikovič, tasr

Ak sú správy autentické, ide o familiárnu komunikáciu medzi politikom a mafiánom. Sú aj o ochrane Bašternáka, o viceprezidentovi finančnej správy, za ktorého ignorovali Bašternákove podvody a aj o predaji budovy, ktorú Glváč oficiálne nevlastní.

Je 15. marca 2016 a Denník N spolu s týždenníkom Trend zverejňujú články o dnes už odsúdenom daňovom podvodníkovi Ladislavovi Bašternákovi. V textoch sa píše o tom, ako polícia a daňové úrady ututlali jeho podvody na DPH. Rozbieha sa jedna z najväčších káuz vlády Roberta Fica.

„To nevieš tomu Gučikovi povedať že nech tú ko…kú tlačovku o Lackovi neopakujú dokola v plnom znení ako je…tí???“ píše v ten deň Marian Kočner členovi vedenia Smeru Martinovi Glváčovi. Ten odpovedá, že nie.

Michal Gučík už vtedy viedol niekoľko rokov TA3 a je blízkym spolupracovníkom Ivana Kmotríka. Poznajú sa s ním viacerí politici vrátane Andreja Danka a Bélu Bugára.

Dva dni nato žiada Glváča Kočner o stretnutie. Ten odpovedá, že bude doma v nedeľu večer. Či sa aj stretli, z komunikácie nie je jasné.

Na ďalšom stretnutí sa dohovárajú 27. marca 2016. „Ok. Kde?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie