Denník N

Matovič: Som „homo vulgaris“, ale proti mafii treba ísť tvrdo a občas za čiaru

Igor Matovič. Foto N - Tomáš Benedikovič
Igor Matovič. Foto N – Tomáš Benedikovič

Ľudia sa hanbia v prieskumoch povedať, že volia blázna Matoviča, ale vo voľbách budeme mať v pohode desať percent, hovorí sebavedome líder OĽaNO.

Líder OĽaNO vo veľkom rozhovore hovorí:

  • či zvolil dobrý spôsob na zverejnenie správ medzi Kočnerom a Glváčom a či Glváča vydieral;
  • prečo si myslí, že nahrávku Gorily v skutočnosti zverejnil Smer;
  • ako sa OĽaNO dohodlo s Kresťanskou úniou a či pri tom nepoprel sám seba;
  • o vzťahoch v opozícii a jeho prekáračkách s Alojzom Hlinom;
  • ale aj či je vhodné prirovnávať poslanca Smeru ku Goebbelsovi.

Tento týždeň ste na podpredsedu parlamentu Martina Glváča zo Smeru vytiahli jeho komunikáciu s Marianom Kočnerom cez aplikáciu Viber. Dokonca ste mu dali ultimátum: ak neodstúpi po prvej várke, zverejníte ďalšie stovky správ. To sa aj stalo, no niektorí komentátori to nazvali vydieraním. Bolo nutné urobiť to takto?

Všimol som si tieto silné slová. Je to otázka vkusu. Nie každý považuje moje praktiky v politike za gustiózne, vraj sa to robí inak. Ja som politiku neštudoval a nikdy som nebol ani na žiadnom mediálnom tréningu, lebo chcem politiku robiť tak, ako ju skutočne cítim, nie tak, ako by sa robiť vraj mala. Som človek obyčajný, „homo vulgaris“, a nám je dovolené byť rovnakými v politike aj v živote. Bez pretvárok a prikrášlení.

Takže sa nedalo inak?

Áno, tlačiť takto na Glváčovo odstúpenie je možno trochu za čiarou, ale na druhej strane Glváčova služba mafii nie možno, ale určite bola za všetkými možnými čiarami. Na hrubú dieru hrubá záplata. To je môj štýl, nemám dôvod sa s ním maznať, na to má Zsuzsovú. Hoci, teraz asi chvíľu nebude môcť dvíhať telefón.

Denník N pri zverejňovaní prepisov z Threemy zvažuje, čo zverejniť a čo nie aj s ohľadom na súkromie. Premýšľate aj vy, či zverejnením správ niekomu nezasiahnete do súkromia?

Vy ste v tomto serióznejší. V dobrom. Mne, priznávam, toto ani nenapadlo. Bol som z toho taký

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Rozhovory

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie