Denník N

Sudca Sklenka mal raketovú kariéru. Zdá sa, že po rýchlom štarte aj rýchlo skončí

Dnes už bývalý sudca Vladimír Sklenka. Foto - TASR
Dnes už bývalý sudca Vladimír Sklenka. Foto – TASR

Po Monike Jankovskej hrozí najprísnejší trest aj Vladimírovi Sklenkovi. Predsedníčka súdnej rady Lenka Praženková navrhla, aby ho disciplinárny senát zbavil funkcie sudcu.

Len päť rokov je Vladimír Sklenka sudcom a už mu hrozí odvolanie z funkcie. Navrhla to predsedníčka súdnej rady Lenka Praženková. O disciplinárnom návrhu ešte rozhodne disciplinárny senát, v piatok jej však vyhovel v tom, že Sklenkovi pozastavil výkon funkcie sudcu.

43-ročný Sklenka sa teraz v budove Okresného súdu Bratislava I môže ukázať len vo výnimočných prípadoch. Pojednávať ani riešiť spisy nesmie. Zároveň prichádza o 70 percent platu. Mesačne mu príde na účet zhruba 800 eur.

Pre sudcu, ktorý spláca hypotekárny a spotrebiteľský úver vo výške zhruba 350-tisíc eur, je to rovnako nepríjemné ako podozrenia, ktorým čelí.

V auguste Sklenka prišiel o svoj mobil pre podozrenie, že si písal priamo s Marianom Kočnerom. S mafiánom obžalovaným z objednávky vraždy Jána Kuciaka si vymenil viac ako šesťtisíc správ, čo je ešte viac ako dnes už bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská (Smer).

Z ochrankára sudca

Vráťme sa o päť rokov späť. Bol jún 2014

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie