Denník N

Obžaloba: Kočnera v prípade Kuciakovej vraždy prezradil mobil a banka

Prokurátori spísali spoločnú 93-stranovú obžalobu vo veci vraždy Jána Kuciaka a podnikateľa Petra Molnára a odovzdali ju na súd. O Kočnerovej vine nepochybujú. Usvedčujú ho stretnutia, ktoré sú dokázané jeho mobilným telefónom, výbermi z banky a sledovaním novinárov.

Správy z Threemy Mariana Kočnera už verejnosť pozná. Odhaľujú mafiánsku sieť, do ktorej sú zapojení policajti, prokurátori, sudcovia a aj politici.

Jeho mobil je však aj kľúčovým dôkazom v prípade objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Nielen to, čo si písal, ale aj to, kde sa pohyboval a s kým sa stretával. Vďaka mobilu to polícia dokázala zmapovať. Vie tak dokázať aj to, že Kočner si vybral z Tatra banky peniaze práve v tom čase, keď Alena Zsuzsová platila za vraždu.

Dôkazy v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej zatiaľ nikdy neboli opísané tak podrobne ako teraz. Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry spolu s vyšetrovateľmi uzavreli vyšetrovanie a na súd poslali 93-stranovú obžalobu. Tá ukazuje, čo všetko urobila polícia pre to, aby uzavrela prípad, v ktorého dôsledku sa na Slovensku zmenila vláda a vo funkciách skončili viacerí verejní činitelia.

Dokument má Denník N k dispozícii. Prvýkrát opisuje hlavné dôkazy proti Marianovi Kočnerovi, ktorý je označený ako hlavný organizátor vraždy.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie