Denník N

Prokurátor Šanta o Threeme: Mal som problém to čítať

Marian Kočner pred súdom v kauze zmenky. Foto N - Tomáš Benedikovič
Marian Kočner pred súdom v kauze zmenky. Foto N – Tomáš Benedikovič

Špecializovaný trestný súd v kauze zmeniek voči televízii Markíza pripustil Kočnerovu Threemu ako dôkaz. Kočner bol z toho nešťastný, ale potom sa aj rehotal.

Sotva mohol niekto niekedy počuť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Jána Šantu vulgárne nadávať na verejnosti. V pondelok v Justičnom paláci hodiny chrlil jeden vulgarizmus za druhým. Šantovi totiž na pojednávaní o falšovaní zmeniek televízie Markíza Špecializovaný trestný súd povolil ako dôkaz čítať komunikáciu Mariana Kočnera cez šifrovanú aplikáciu Threema. A Šanta ju hodiny čítal ako dôkaz.

Prečítal tak Kočnerovu komunikáciu s podnikateľom Norbertom Bödörom, jeho spolupracovníkom Štefanom Aghom, novinárkou Martinou Ruttkayovou, s bývalým riaditeľom televízie Pavlom Ruskom, ktorý je tiež v tejto kauze obžalovaný, ďalej s právnikmi Mariánom Sisákom a Andrejom Šabíkom, a najdlhšie čítal Kočnerovu komunikáciu s bývalou štátnou tajomníčkou Monikou Jankovskou (Smer).

„Toto bol taký extrém, že ja sám som mal problém toto čítať, preto som sa opakovane verejnosti ospravedlňoval,“ povedal Šanta. „To je realita, to je život,“ zhodnotil to zasa predseda senátu Emil Klemanič.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie