Denník N

Kotleba mení slovník – holokaust sa udial, SNP je významná udalosť našej histórie

Kotlebove premeny. Foto N - Tomáš Benedikovič
Kotlebove premeny. Foto N – Tomáš Benedikovič

„Absolútne odmietame akúkoľvek genocídu, akúkoľvek, či sú to Židia, Slovania, či sú to iné národy, nikde sme k niečomu takému nevyzývali, nikdy sme to neschvaľovali.“ Ktorý zo slovenských politikov sa takto jasne vymedzil proti extrémistickým pozíciam?

Pre tých, ktorí v nedeľu nesledovali politické debaty v televízii TA3, to nie je jednoduchá otázka. Bol to totiž predseda ĽSNS Marian Kotleba, ktorý vehementne odmietal, že by jeho strana mala niečo spoločné  s holokaustom, fašizmom a extrémizmom a označil to za účelové obviňovanie.“

Kotleba sedel v nedeľu v  televíznom štúdiu s veľkým krížom na golieri saka a snažil sa pôsobiť dojmom, že on aj strana sú už iní, lepší, národní, kresťanskí a sociálni.

Polepšená ĽSNS?

„Nevravím, že všetko, čo sme urobili v minulosti, je ideálne. Keď sa dnes pozrieme spätne do minulosti, áno, určite niektoré veci by sme spravili inak, polepšili sme sa, mnoho vecí sme si uvedomili. Dnes sme parlamentnou stranou, ktorá má veľmi silný národný, sociálny a kresťanský program,“ charakterizoval Kotleba súčasné pozície jeho strany na sklonku prvého volebného obdobia ĽSNS v Národnej rade.

Vyhlásil tiež, že nikdy nespochybňovali výsledky II. svetovej vojny. „Súhlasíme a rešpektujeme ich.“ A SNP zasa označil za „významnú udalosť našej histórie“.

Kotleba sa už od porážky v župných voľbách pred dvoma rokmi snaží presviedčať voličov menej agresívnou

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kotleba

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie