Denník N

Nová električka pôjde popred budovu SND, cez Košickú a okrajom Miletičky

Mapa novej električky z materiálu mesta. Zdroj – magistrát Bratislavy
Mapa novej električky z materiálu mesta. Zdroj – magistrát Bratislavy

Električková trať sčasti zasiahne aj územie trhoviska Miletičova. Magistrát zvažuje aj električkové trate do Podunajských Biskupíc a Vrakune.

Starý most – Pribinova – Košická – Miletičova ulica. Poznáme už novú trasu električky, ktorou chce vedenie Bratislavy spojiť Petržalku s mestskou časťou Ružinov a odľahčiť dopravu v novovznikajúcom bratislavskom Downtowne.

Primátor Matúš Vallo trasu novej električky predstavil v utorok večer verejnosti pred plnou sálou Divadla Pavla Orságha Hviezdoslava.

„Som hlboko presvedčený ako architekt aj ako primátor, že tento priestor pred budovou divadla bude vedieť kvalitne fungovať aj s električkou,“ povedal Vallo s tým, že vo svete je množstvo príkladov, keď je električka dôležitým mestotvorným prvkom. Vallo zároveň ubezpečuje, že sa električkou neznehodnotí verejný priestor pred budovou SND.

Magistrát si dal urobiť aj viaceré časozberné videá, na základe ktorých skúmal, koľko ľudí trávi čas práve pred novou budovou divadla. Z výsledkov podľa magistrátu vyplýva, že najviac ľudí trávi čas skôr na námestí medzi budovami obchodného domu Eurovea než pred SND.

Termín dokončenia novej električkovej trate zatiaľ nie je jasný, magistrát by novú trať chcel stihnúť do roku 2024. Predĺženie električkovej trate do Petržalky musí zas byť hotové do roku 2023.

Kde budú zastávky

Na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Developeri v Bratislave

Doprava v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie