Denník N

Robert Mistrík: Mafiu neporazia záhradkári, ktorí si okopávajú svoje malé záhony

Robert Mistrík. Foto N – Vladimír Šimíček
Robert Mistrík. Foto N – Vladimír Šimíček

Bývalý prezidentský kandidát kritizuje neschopnosť opozície spojiť sa. Naznačuje, že sa sám pokúšal o vytvorenie štvorkoalície Za ľudí, PS, Spolu a SaS, a varuje pred tým, že víťazom volieb môže byť aj prípadná spoločná kandidátka Mariana Kotlebu a Štefana Harabina.

Robert Mistrík (53) je vedec, chemik a bývalý prezidentský kandidát, odstúpil v prospech Zuzany Čaputovej. V rozhovore hovorí:

  • ako rokoval o spojení opozičných strán do predvolebnej koalície,
  • prečo si myslí, že sa opozícia správa krátkozrako,
  • či bude nakoniec kandidovať a či by prijal miesto vo vláde,
  • či a prečo je preňho Danko len nedovzdelaný „národný“ politik.

Ubehlo už osem mesiacov od chvíle, čo ste sa vzdali prezidentskej kandidatúry a de facto sa stiahli z verejného priestoru. Ako ste ich strávili?

Ani som si neuvedomil, že je to už tak dávno. Zdá sa mi to ako včera. Počas týchto ôsmich mesiacov som predal firmu, no keďže naša firma má veľmi komplikované technológie a nie je jednoduché ich preniesť na nového majiteľa, tak im s prechodom stále pomáham. Keďže ma zatiaľ neposlali domov, asi ma ešte potrebujú. Ale už kujem ďalšie plány do života.

Takže už premýšľate nad tým, čo budete robiť, keď sa z firmy stiahnete?

Chcel by som opäť vybudovať niečo veľké, ale ďaleko od politiky.

Tej sa napriek vašim plánom nevyhneme. Keď ste odstupovali z volieb, povedali ste, že ešte bude dosť času na hlbšie analýzy, prečo sa ľudia v prieskumoch začali prikláňať na stranu Zuzany Čaputovej, a nie na vašu. S odstupom tých ôsmich mesiacov – ako si to vysvetľujete?

Jasné, že som o tom premýšľal.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Mistrík

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie