Denník N

PS/Spolu ukončilo spoluprácu s agentúrou, ktorej šéfa spájajú v Čiernej Hore s neúspešným prevratom

Poradca Aron Shaviv počas prezentácie svojej práce v roku 2015. Foto - YouTube.com
Poradca Aron Shaviv počas prezentácie svojej práce v roku 2015. Foto – YouTube.com

Najsilnejšia opozičná strana tvrdí, že konzultanta agentúry Shaviv Strategy & Campaigns vymenila preto, lebo sa chce zamerať na iný typ kampane. Podľa nej to nesúvisí s vyšetrovaním v Čiernej Hore.

Koalícia strán PS/Spolu uviedla, že prestane využívať služby konzultanta Michala Repu, spolupracovníka izraelskej agentúry Shaviv Strategy & Campaigns.

Za jeho služby doteraz vyplatila tejto agentúre 130-tisíc eur. „S pánom Repom sme sa spoluprácu rozhodli ukončiť,“ napísala Denníku N hovorkyňa koalície Silvia Hudáčková.

Zakladateľa agentúry, izraelského marketéra Arona Shaviva, obviňujú v Čiernej Hore z účasti na neúspešnom pokuse o štátny prevrat v roku 2016. PS/Spolu však tvrdí, že toto nie je dôvod, prečo ukončilo spoluprácu s jeho slovenským konzultantom.

Podľa hovorkyne sa dvojkoalícia len rozhodla pre iný typ kampane. „Vzhľadom na celkovú zmenu v stratégii kampane sme sa rozhodli pre výmenu na pozícii konzultanta,“ vysvetlila hovorkyňa.

Čo to znamená?

Podľa hovorkyne sa PS/Spolu doteraz snažilo komunikovať spájanie opozičných strán a tlačiť hlavne na spoluprácu s Andrejom Kiskom. Teraz sa chcú v kampani sústrediť viac na seba a svoj program.

„Vraciame sa k stratégii, ktorá nám pomohla uspieť v eurovoľbách. Budeme hájiť naše hodnoty a presadzovať náš program,“ dodalo PS/Spolu.

Michal Repa na dnes už zmazanej fotke na webe agentúry Shaviv

„Robili štandardnú kampaň“

Český Deník N začiatkom októbra zverejnil niekoľko informácií o pôsobení Shaviva v Čiernej Hore. Cez jeho schránkovú firmu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Progresívne Slovensko

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie