Denník N

Ferrante vydáva novú knihu, bude o detstve, priateľstve medzi ženami a, samozrejme, Neapole

Nový román Eleny Ferrante vychádza v Taliansku 7. novembra. Foto - Twitter/Edizione E/O
Nový román Eleny Ferrante vychádza v Taliansku 7. novembra. Foto – Twitter/Edizione E/O

Aktualizované – Autorka píšuca pod pseudonymom Elena Ferrante päť rokov nepublikovala žiadnu knihu. Mohla za to obrovská pozornosť po vydaní Neapolskej ságy a pravdepodobne aj pokus o odhalenie jej identity.

„Pomyslela som si: teraz, keď sa Lila ukázala tak zreteľne, sa musím zmieriť s tým, že ju už viac neuvidím.“ To je posledná veta knihy Príbeh stratenej dcéry, ktorá vyšla v roku 2014 ako štvrtá časť Neapolskej ságy od talianskej spisovateľky Eleny Ferrante. Odvtedy táto autorka nič nevydala, medzitým sa však stala svetoznámou literárnou hviezdou.

Vďaka knižnej sérii o dvoch kamarátkach, ktoré vyrastajú v chudobnej štvrti Neapola, si získala pozornosť kritikov, ale hlavne záujem miliónov čitateľov po celom svete.

Po piatich rokoch sa Ferrante ozýva s novým románom s názvom La Vita Bugiarda Degli Adulti (vo voľnom preklade Klamársky život dospelých). Na taliansky trh by sa mal dostať už 7. novembra, pričom slovenský preklad sa očakáva začiatkom júna 2020.

Neapol, detstvo, ženy

Detaily o novej knihe sa podarilo utajiť podobne ako skutočnú identitu autorky či autora, ktorý sa ukrýva pod pseudonymom Elena Ferrante.

Talianske vydavateľstvo Edizione E/O na Twitteri zverejnilo fotografiu čiernobielej obálky, ktorá zobrazuje dve vystreté ruky, a odhalilo niekoľko detailov z deja.

Vo svojej desiatej knihe sa Ferrante vracia do Neapola, ktorý bol dejiskom aj jej slávnej série o dvoch priateľkách. Príbeh sa však nezameriava na známe hrdinky Lilu a Elenu.

V centre románu už nie sú ani ich priatelia, ale,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra

Teraz najčítanejšie