Denník N

Husák píše deťom

Zdroj - KSS
Zdroj – KSS

My komunisti sme dnes slabí, ale máme nasledovníkov. Nehanbia sa spojiť s mafiánmi a okrádať národ.

Autor je dramatik

Ako sa vám darí, deti moje, 30 rokov po prevrate? Je váš život teraz lepší? Nie? Tak to zmeňte! Komunistická strana Slovenska – stojí na bilborde kdesi na Slovensku, a ja sa na vás pozerám.

Milé deti, nechcete sa vrátiť do čias, keď si vaši rodičia vyšli na pokojný pochod k Medzinárodnému dňu študentov a na Národní třídě v Prahe ich zbili moje špeciálne jednotky? Nechcete pľuť krv a vybité zuby a zakopávať o stratené topánky dievčat, ktoré moji príslušníci mlátili s rovnakou chuťou ako chalanov? Netúžite zasa prežiť tie časy, keď bolo Československo ohradené ostnatým drôtom, ktorého prekročenie znamenalo istú smrť zastrelením?

Nespomínate s nehou na epochu gulášového socializmu, keď sme sa mali o chlp lepšie než obyvatelia Nemeckej demokratickej republiky, Poľska, Maďarska – o Bulharsku a Rumunsku ani nehovorím? Čo tak sa znova, milé deti, postaviť do nekonečného radu pred mäsiarstvom v ten jeden deň v týždni, kedy chodievalo mäso a aj tak po dvojhodinovom státí nič nekúpiť, lebo miestna honorácia sa už zásobila zadným vchodom? Ach, vy ste vegetariáni…

Samozrejme, ja som takto nestál, my top súdruhovia sme mali diplomatické predajne, s vchodom bez označenia, aby neprovokoval, ale za ním sa skrývala jaskyňa konzumných zázrakov, ktoré sme mali tak radi, i keď sme teplú vodu, víno pijúc, kázali.

Alebo čo tak si, detičky, poležať vo vtedajšej nemocnici, zatiaľ čo my vysokopostavení komunisti a naše rodiny išli do Štátneho sanatória, kde boli všetky lieky a najmodernejšie prístroje, žiaľ, nie pre vašu zomierajúcu matku? Alebo maličký výsluch s fackami na Verejnej bezpečnosti len preto, že počúvate metal, máte dlhé vlasy a akosi veľa náramkov a retiazok?

My komunisti sme dnes slabí, ale máme nasledovníkov. Nehanbia sa spojiť s mafiánmi a okrádať národ. Milé deti, nemusíte sa vracať dozadu, stačí sa len pozrieť vľavo. Sme stále tu, len sa voláme Smer.

Pravdepodobne vás už tak do krvi nezmlátime ako vašich rodičov pred tridsiatimi rokmi, ale ak sa po voľbách spojíme s hnedými košeľami a s tými, čo vybíjané opašteky s krpčekmi svätia – a my to urobíme, len aby sme si zachovali korytá a nešli do basy – tak neviem, neviem…

Dovidenia, milé deti!

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie