Denník N

Po sudcoch Kočnerova Threema zasiahla aj advokátov. Aj ich šéf Borec bol na zabíjačke, kde bol Kočner

Tomáš Borec. Predseda advokátskej komory a exminister spravodlivosti. Foto – TASR
Tomáš Borec. Predseda advokátskej komory a exminister spravodlivosti. Foto – TASR

Threema sa už dotkla aj predsedu advokátskej komory Tomáša Boreca. Priznal, že bol na zabíjačke, kde bol Kočner. Ešte väčší problém má člen súdnej rady a advokát Michal Mišík, disciplinárny trest hrozí aj Kočnerovmu advokátovi Marekovi Parovi.

Po preverovaní sudcov, ktorých sa dotkla výmena správ v Kočnerovom mobilnom telefóne, prišlo aj na advokátov. Slovenská advokátska komora potvrdila, že prešetruje viac podnetov, ktoré súvisia s kauzami Mariana Kočnera aj s prepismi jeho komunikácie cez šifrovanú aplikáciu Threema.

Kočnerova osoba sa teraz priamo dotkla aj predsedu komory Tomáša Boreca. Po otázkach Denníka N priznal, že aj on bol na zabíjačke, ktorú v decembri 2017 spoluorganizovala advokátska kancelária Ikrényi & Rehák. Pozvaná bola stovka hostí. Advokáti, sudcovia, herci a dorazil tam aj jeden pôvodne nepozvaný hosť – Marián Kočner.

Pre účasť na zabíjačke prišli predsedníčka súdnej rady Lenka Praženková a ďalšia členka súdnej rady Marcela Kosová o miesto v osobitnej komisii na preverovanie sudcov so zaistenými mobilmi. Obe zhodne povedali, že keď sa tam objavil Kočner, zo spoločenského podujatia odišli.

Zatiaľ čo o sudkyniach a sudcoch si Kočner vo svojich správach písal, o Borecovej účasti na zabíjačke nepadla žiadna zmienka. To je dôvod, prečo bol s otázkami o tomto podujatí konfrontovaný šéf advokátskej komory až teraz, keď redakcia dostala na neho tip.

Bolo slušné sa zastaviť

Borec teraz argumentuje rovnako ako členky súdnej rady. Tvrdí, že na zabíjačke bol len

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kočnerova Threema

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie