Denník N

Harabin zjednotiteľ opozície? Čo robia s Kiskom a PS/Spolu úvahy o spojení Vlasti a Kotlebu

Štefan Harabin. Foto N - Tomáš Benedikovič
Štefan Harabin. Foto N – Tomáš Benedikovič

Za ľudí a PS/Spolu sa naďalej pripravujú na samostatný postup vo voľbách. V koalícii vedenej Michalom Trubanom sa volá po „návrate k hodnotám“, ktorý má zastaviť prepad preferencií.

Štefan Harabin si tieto dni na Facebooku sponzoruje status, v ktorom si všíma obavy niektorých opozičných politikov z jeho predvolebného spojenia s Marianom Kotlebom. „Zľakli sa, veľmi sa boja,“ píše v statuse.

„Chcú sa proti nám spájať do nenormálnych koalícií, v ktorých si kresťania majú podať ruky s ultraliberalistami. Vraj preto, aby nás zastavili. V skutočnosti im však ide iba o privilégiá a budúce vládne kšefty. Toľko k ich údajnej morálke.“

Harabin vložil do statusu obrázok, ktorý odkazuje na pondelkový rozhovor podpredsedníčky strany Za ľudí Veroniky Remišovej pre TV SME. Titulok „Ak sa Harabin spojí s Kotlebom, musíme prehodnotiť koalície“ by naozaj mohol naznačovať, že rozhodnutie o samostatnom postupe jej strany sa ešte môže prehodnodiť.

Ale je to naozaj tak? Vrátila sa ešte do hry možnosť predvolebnej koalície strany Za ľudí Andreja Kisku a formácie PS/Spolu? A akú odozvu mala kritika bývalého prezidentského kandidáta Roberta Mistríka, ktorý neschopnosť opozície spojiť sa ostro kritizoval?

Hra o víťaza volieb

Predvolebná koalícia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Progresívne Slovensko

Štefan Harabin

Vlasť

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie