Denník N

Poslanec Dostál navrhol uzákoniť Dankovu rigorózku. Parlament podvody s titulmi nevyriešil, ostáva recesia

Šéf parlamentu a predseda SNS Andrej Danko má titul JUDr. za plagiátorskú prácu. Foto N – Tomáš Benedikovič
Šéf parlamentu a predseda SNS Andrej Danko má titul JUDr. za plagiátorskú prácu. Foto N – Tomáš Benedikovič

V parlamente je recesistický návrh od Ondreja Dostála z klubu SaS, aby sa uzákonila plagiátorská práca Andreja Danka. Opatrenia namierené proti podvodníkom s titulmi poslanci za celý rok nedokázali prijať.

Do zbierky mu pribudol ďalší diplom, no opäť sa stáva terčom posmechu. Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko vo štvrtok získal čestný doktorát na Moskovskom štátnom inštitúte medzinárodných vzťahov (MGIMO) a hneď na druhý deň sa znova dostala na pretras jeho ukradnutá rigorózna práca.

Na fotografii stojí za stolom v akademickom talári s vážnym výrazom na tvári, na ďalšej je už diplom doctor honoris causa, ktorý si môže doma odložiť ku kapitánskym výložkám a diplomom z práva. Obdivovateľ Putinovho Ruska Danko sa na svojom facebookovom profile sám pochválil, akej pocty sa mu dostalo na univerzitnej pôde v Moskve.

Zahanbujúcu akademickú minulosť mu dnes pripomína opozičný poslanec Ondrej Dostál z klubu SaS, ktorý do parlamentu predložil recesistický návrh, aby sa uzákonila Dankova plagiátorská práca.

Do „návrhu zákona o verejnej správe a jej charakteristických črtách“

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

SNS

Slovensko

Teraz najčítanejšie