Denník N

Fico zareagoval na opozičný pakt o neútočení útokom na Kisku

Robert Fico. Foto N - Tomáš Benedikovič
Robert Fico. Foto N – Tomáš Benedikovič

Predseda Smeru vyzval Andreja Kisku, aby verejnosti podrobne vysvetlil, ako blízko mal k predstaviteľovi popradského podsvetia. Novinárov vyzýval, aby sa o to zaujímali.

Predseda Smeru Robert Fico v pondelok zvolal tlačovú besedu k dohode opozičných strán o neútočení. Síce na nej povedal, že ho opozícia nezaujíma, no lídrom opozičných strán sa obšírne venoval. Špeciálne zaútočil na exprezidenta Andreja Kisku.

„Asi by som na tento nezmyselný akt vôbec nereagoval, ale keďže každé stretnutie opozičných lídrov končí útokom na Smer a vylučovaním Smeru, musím zaujať jasné stanovisko strany Smer,“ povedal.

„To, čo dnes predviedli predstavitelia niektorých opozičných strán, nie je nič iné ako sebaochrana pred sebadeštrukciou. Okolo nich je toľko špiny a toľko káuz, že si museli povedať – nebudeme na seba útočiť a nebudeme tieto kauzy na seba vyťahovať.“

Video: tlačová beseda Roberta Fica

Fico: Pripomínam Kiskovi rok 2010

Predseda Smeru lídrovi strany Za ľudí Andrejovi Kiskovi pripomenul rok 2010, keď Smer vytiahol na Mikuláša Dzurindu problémy okolo financovania jeho SDKÚ. „Chcem pripomenúť pánovi Kiskovi rok 2010, keď sme počas troch tlačových konferencií zlikvidovali Mikuláša Dzurindu v súvislosti s financovaním SDKÚ,“ povedal.

Dzurinda po Ficových tlačovkách odstúpil z čela kandidátky, nahradila ho Iveta Radičová. Voľby nakoniec síce vyhral Smer, ale vládu zostavila SDKÚ a Iveta Radičová sa na necelé dva roky stala premiérkou.

„Ak má byť kritériom morálky, či niekto telefonoval alebo bol na zabíjačke s pánom Kočnerom, chcem postaviť pánovi Kiskovi jasnú otázku,“ povedal Fico. „A veľmi mu odporúčam, aby povedal pravdu. Aký bol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Progresívne Slovensko

Robert Fico

Voľby 2020

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie