Denník N

Sudkyňa Maruniaková sa bránila v prípade Kočnerových zmeniek a utekala pred novinármi (+ video)

Útek sudkyne Maruniakovej pred novinármi. Zverejnenie jej tváre neumožňuje zákon. Foto N – Vladimír Šimíček
Útek sudkyne Maruniakovej pred novinármi. Zverejnenie jej tváre neumožňuje zákon. Foto N – Vladimír Šimíček

Osobitná komisia súdnej rady si predvolala šesť podozrivých sudcov, prišli štyria: Zuzana Maruniaková, Denisa Cviková, Adrián Pažúr a Nora Halmová. Pred radou rozprávali, s novinármi sa im veľmi hovoriť nechcelo.

Viacerí slovenskí sudcovia musia v posledných týždňoch vysvetľovať, prečo sa ich mená objavili v Kočnerovej Threeme. Štyria z nich preto predstúpili pred osobitnú komisiu súdnej rady, ktorá je najvyšším samoregulačným orgánom sudcov.

Prišli Zuzana Maruniaková, Denisa Cviková, Adrián Pažúr a Nora Halmová.

Zatiaľ čo pred radou boli títo sudcovia zhovorčiví, pred novinármi sa im veľmi podozrenia vysvetľovať nechcelo.

Petržalská sudkyňa Zuzana Maruniaková sa napríklad pokúsila o únik bočným východom, podobne ako pred mesiacom v rovnakej situácii bratislavská krajská sudkyňa Andrea Haitová.

Zatiaľ čo Haitová pred mesiacom naozaj médiám unikla, Maruniakovej sa to nepodarilo. Novinári ju dobehli, nechala sa naháňať uličkami bratislavského Starého Mesta, no stále opakovala jediné: „Vyjadrila som sa pred komisiou.“

Mlčala tak pri otázkach, prečo rozhodla v prospech Mariana Kočnera a prisúdila mu vyše osemmiliónovú zmenku proti televízii Markíza. Neodpovedal ani na to, či toto rozhodnutie koordinovala bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská. Ticho ostalo aj pri otázke, či rozhodnutie napokon písala sudkyňa Denisa Cviková.

Aj tá dnes na súdnu radu prišla. Nenechala sa síce novinármi naháňať, ale nič nepovedala. „Nemám záujem,“ reagovala stručne na otázku, či podá vysvetlenie aj médiám.

Video: Ako sudkyňa Maruniaková utekala pred novinárskymi otázkami (autorka: Veronika Prušová)

Pred komisiou boli zhovorčivejšie

Ak by to teda

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie