Denník N

Takéhoto Harabina Slovensko potrebuje, smiešneho a neschopného

Foto - TASR
Foto – TASR

Aj keď to z jeho tragikomického vystupovania nemusí byť zrejmé, sudca Harabin je nebezpečný človek.

Počúvať Harabina je utrpenie, ale ak ste nevideli jeho tlačovku po neúspešnom rokovaní o volebnej spolupráci s Kotlebom, urobte to. Sudcov výkon bol taký zúfalý, že aj jeho podporovatelia na Facebooku kládli začudované otázky, čo mu je. Čudné na ich údive je iba to, že si jeho subštandardný prejav všimli až teraz. Takto totiž vystupuje vždy.

Celá tlačovka sa zapíše do dejín politického bizáru podobne ako jeho brífing nad obedovým menu, keď počas obednej prestávky na súde na tlačovke v bratislavskom hoteli oznámil, že bude lídrom strany Vlasť. Hoci na tlačovú konferenciu pôvodne nemal Kotleba prísť, zmenil plán len preto, aby predčasne odišiel, a medzitým dal svojim voličom párkrát jasne najavo, že Harabin ho podrazil a nedá sa mu veriť.

Politicky dôležité je, že Harabin za svojich budúcich spojencov označil aj Smer a SNS, čo Kotleba odmietol ako neprijateľné. Hoci fanúšikovia tohto tandemu môžu byť po nedohode sklamaní, teoreticky by matematicky mohla fungovať, aby dohromady získali viac percent ako v jednej koalícii.

Kotleba dal jasne najavo, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Štefan Harabin

Vlasť

Komentáre

Teraz najčítanejšie