Denník N

Danko Čaputovej: Do Prezidentského paláca vniesla to, čo nemala. Politiku

Fotokoláž. Foto N
Fotokoláž. Foto N

Traja najvyšší ústavní činitelia sa zhodli, že demokracia a sloboda znamená aj zodpovednosť. Kým Čaputová hovorí o spájaní spoločnosti, Danko rozpráva o tom, že opoziční politici sa prikláňajú k obviňovaniu a „inkvizícii“.

Ako Slovensko zvládlo 30 rokov v demokracii a čo by sa dalo urobiť lepšie – aj na tieto otázky odpovedali traja najvyšší ústavní činitelia v relácii TA3 V politike.

Prezidentka Zuzana Čaputová v úvode povedala, že Slovensku sa po zmene režimu zrejme nepodarilo uvedomiť si, že so slobodou prichádza aj zodpovednosť – iba vďaka tomu sa môže spoločnosť posunúť a fungovať.

Ako jeden z najväčších problémov krajiny vníma prezidentka polarizáciu spoločnosti, nielen polarizáciu v politike. „Mám pocit, akoby si ľudia neuvedomovali, že treba dobudovať fundamenty, a oni sa hádajú o ornamentoch,“ skonštatovala s tým, že energia sa míňa na zbytočné konflikty.

Aj predseda parlamentu Andrej Danko volá pod zodpovednosti v spoločnosti, najmä v čase, keď rastie sila dezinformácií a extrémizmu. Danko skritizoval, že mladí ľudia vraj často podliehajú tomu, že čítajú len nadpisy článkov. Chyba je podľa neho aj v tom, že ľudia majú „bezbrehý“ prístup k informáciám, často nepravdivým. Médiá

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

17. november

Andrej Danko

Peter Pellegrini

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie