Denník N

Rusko tvrdí, že má problém s krčnou chrbticou, Šanta chce preňho väzbu

Pavol Rusko v nemocnici. Krátko po zadržaní mu bolo nevoľno a nechal sa vyšetriť. Foto N - Tomáš Benedikovič Foto N - Tomáš Benedikovič
Pavol Rusko v nemocnici. Krátko po zadržaní mu bolo nevoľno a nechal sa vyšetriť. Foto N – Tomáš Benedikovič Foto N – Tomáš Benedikovič

Pavol Rusko vyrobil obštrukciu na pojednávaní v kauze zmenky. Súd musel zrušiť na tri dni naplánované pojednávania.

Pavol Rusko už raz o svojom zdravotnom stave zavádzal. Keď ho v októbri 2017 zadržala polícia a navrhla jeho vzatie do väzby, Rusko bol do pár hodín na urgentnom príjme, pretože sa v cele sťažoval, že sa mu zle dýcha. Do noci absolvoval rôzne vyšetrenia, ktoré ukázali, že mu nič vážne nebolo.

Podozrenie, že Rusko simuluje, mal prokurátor Ján Šanta aj v pondelok. Rusko, ktorý je s Marianom Kočnerom obžalovaný v kauze zmenky, totiž vyhlásil, že má problémy s krčnou chrbticou a ani nedáva súhlas na to, aby sa pojednávanie konalo v jeho neprítomnosti.

Senát Špecializovaného trestného súdu musel zrušiť na tri dni prichystané pojednávania. Vypovedať mali kľúčoví svedkovia – znalci, ktorí skúmali Ruskove podpisy na sporných zmenkách.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kočnerova Threema

Marian Kočner

Pavol Rusko

Slovensko

Teraz najčítanejšie