Denník N

Jankovská sa dožaduje práva uviesť vyložene nepravdivé skutočnosti, napísala to v odvolaní

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Bývalej štátnej tajomníčke ministerstva spravodlivosti nedoručili disciplinárny návrh, po ktorom jej zastavili funkciu sudkyne. Ona sa obhajuje aj tým, že pri ochrane svojho súkromia mala právo klamať o svojom stretnutí počas dovolenky, označuje to za banalitu.

Disciplinárne konanie voči bývalej štátnej tajomníčke za Smer a dnes bratislavskej krajskej sudkyni Monike Jankovskej je ohrozené pre formálne pochybenie.

Disciplinárny súd jej nedoručil včas disciplinárny návrh, hoci zákon hovorí jasne, že ho do vlastných rúk mala dostať spolu s rozhodnutím o pozastavení výkonu funkcie sudkyne. Poslali jej ho však o niekoľko dní neskôr. Jankovská, ktorá musela odísť z ministerstva spravodlivosti po verejnom tlaku za to, čo o nej vyplavila Kočnerova Threema, tak dostala argument na spochybňovanie celého disciplinárneho konania.

Návrh na pozastavenie výkonu funkcie sudkyne na ňu pred mesiacom podal minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd). Požiadal aj o to, aby sudkyni pozastavil disciplinárny senát výkon funkcie, čo sa aj expresne rýchlo stalo.

Jankovská tak momentálne nesúdi, voči pozastaveniu funkcie sa však odvolala. Z jej odvolania sa dozvedá verejnosť aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Monika Jankovská

Slovensko

Teraz najčítanejšie