Denník N

Suchobova firma nemá previerku. Finančná správa jeho rozhovor s Kočnerom preverí

Michal Suchoba. Foto - Facebook
Michal Suchoba. Foto – Facebook

Finančná správa vyhlásila, že je pobúrená tým, ako podnikateľ v IT zneužil jej meno. Postup v Kočnerovej kauze golfového areálu preveria.

Firma Allexis, ktorá pre finančnú správu zabezpečuje informačné technológie, momentálne nemá previerku priemyselnej bezpečnosti. Konečným užívateľom výhod tejto IT firmy je podnikateľ Michal Suchoba.

Denník N v pondelok zverejnil nahrávku rozhovoru Suchobu s Marianom Kočnerom z roku 2015. Suchoba na nej vystupuje ako sprostredkovateľ úplatkov a riešenia Kočnerových daňových problémov na finančnej správe. Suchoba je kamarát bývalého prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho.

Allexis má s finančnou správou uzavreté miliónové zmluvy a ich súčasťou sú aj utajované skutočnosti. Firme nedávno vypršala platnosť previerky a novú zatiaľ nedostala, hoci o ňu požiadala.

„Finančná správa eviduje, že jeden z jej doterajších dodávateľov systémov nedisponuje bezpečnostnou previerkou. Spoločnosť Allexis informovala finančnú správu, že požiadala Národný bezpečnostný úrad o udelenie bezpečnostnej previerky. Vzhľadom na to, že tento proces podľa našich informácií ešte nie je ukončený a stále trvá, je predčasné vyjadrovať sa k ďalším skutočnostiam,“ napísala hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Gorila

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie