Denník N

Keď dokázali odstaviť Bezáka, majú moc aj zastaviť Kuffu

Marián Kuffa v Žakovciach. Foto N – Andrej Bán
Marián Kuffa v Žakovciach. Foto N – Andrej Bán

Ak bude mať farár Kuffa otvorené dvere do televízie Lux či do rádia Lumen, budú všetky stanoviská KBS a komentáre na Postoji nanič.

Blížiace sa voľby priniesli rozruch aj do katolíckych kruhov. Z tichého spojenectva kuffovcov s fašistami sa stalo spojenectvo hlasné. A to už je „za čiarou“ aj pre jedného z hlavných apoštolov súčasného politického katolicizmu na Slovensku, komentátora denníka Postoj Jaroslava Danišku. A nielen preňho, dvaja Kuffovi nadriadení, spišský biskup Sečka a arcibiskup metropolita Zvolenský ho priamo menovali vo svojom krátkom, ale ostro formulovanom stanovisku o politickom angažovaní klerikov. V oboch prípadoch išlo o potrebné vyjadrenia, ktoré treba oceniť.

Preto ma mrzí, že časť liberálneho komentariátu neodolala pokušeniu topiť biskupov a Danišku v lyžičke vody tvrdením, že za Kuffu môžu oni. Neschopnosť oceniť správny krok názorových oponentov je znakom nedostatku veľkorysosti.

Kuffa medzičasom reagoval. V kázni vysielanej televíziou Lux aj rádiom Lumen označil Danišku za „liberálneho katolíka“. Aby sme si uvedomili, aký silný je to v Kuffovom slovníku odsudok, treba si pripomenúť, že vo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie