Denník N

Developer podal trestné oznámenie na starostu Chrena, ten hovorí o kočnerovských praktikách

Fotokoláž N
Fotokoláž N

Developer Cresco Ružinov dal na Martina Chrena trestné oznámenie pre podozrenie zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a trestného činu ohovárania.

Okolie ružinovského Domu kultúry je už roky zanedbané – stojí tu napríklad skelet bývalého obchodného centra Ružinov prezývaný „Hirošima“, ktorý nedokázalo vyriešiť niekoľko starostov mestskej časti. Lokalita v centre Ružinova je preto pre developerov lákavá.

V blízkosti Papánkovho námestia, ktoré susedí so skeletom centra, developer Cresco Ružinov (nejde o developera, ktorý stavia Slnečnice – pozn. red.) zrekonštruoval opustenú budovu banky na bytovku Prima Park 1 a v jej blízkosti plánuje postaviť ďalšie byty.

So stavebným úradom Ružinov má však dva spory – s kolaudáciou bytov v projekte Prima Park 1 a prieťahmi v umiestnení stavby v pokračovaní projektu Prima Park 2. V druhom prípade už podal vo štvrtok ráno developer na Chrena trestné oznámenie pre podozrenie zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a trestného činu ohovárania.

„Vnímam to ako zastrašovanie zo strany developera, ktorý si chce za každú cenu aj bez splnenia zákonných požiadaviek presadiť svoje záujmy,“ zareagoval Chren s tým, že sa s detailmi trestného oznámenia musí bližšie oboznámiť.

Starosta tvrdí, že stavebný úrad postupuje podľa zákona a odmieta, že by developera šikanoval. Naopak, verejne upozorňuje, že právna zástupkyňa developera sa mu pred svedkami „kočnerovským spôsobom vyhrážala známosťami na prokuratúre“.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Developeri v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie