Denník N

Kočnerove nahrávky: Trnka aj Kósa ho najskôr o Gorile klamali, varoval ich pred Ficom

Trnka a Kočner
Trnka a Kočner

Kým Marian Kočner pochopil, že o vydieranie šéfa Penty Haščáka Gorilou sa pokúša jeho kamarát Trnka, trvalo mu to niekoľko mesiacov.

„Zabijú ťa!“ a „Viem, že ma zabijú.“ Rozhovor medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom nebol jediný v „archíve“ Mariana Kočnera, ktorý sa týkal kauzy Gorila.

Denník N zistil, že polícia disponuje ešte najmenej dvoma nahrávkami, ktoré dokresľujú celú situáciu okolo vydierania šéfa Penty Jaroslava Haščáka Gorilou.

Ide o ďalší rozhovor Kočnera s Trnkom, pri ktorom je prítomný aj Trnkov kamarát Lórant Kósa, a aj o samostatný rozhovor Kočnera s Kósom. Nahrávky má redakcia k dispozícii.

Aj v týchto nahrávkach Marian Kočner hovorí, že je preňho dôležitý politický úspech Roberta Fica – v tomto prípade v prezidentských voľbách v roku 2014.

Nikto z aktérov týchto nahrávok, ani Trnka, doteraz nie je obvinený.

Vedel o tom mesiace

Rozhovor Kočnera a Dobroslava Trnku, ktorý sme zverejnili v októbri, sa odohral 17. júna 2014, teda približne tri mesiace po prezidentských voľbách v roku 2014, keď v druhom kole Robert Fico prehral s Andrejom Kiskom.

Kočner na nahrávke Trnkovi nadáva, že sa s kamarátmi Kósom a Oskárom Bereczkom vybrali vydierať Jaroslava Haščáka, a vyčíta mu, že im išlo o život, pretože Haščák si myslel, že ich v skutočnosti poslal Kočner.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dobroslav Trnka

Kauza Gorila

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie