Denník N

Na Bödöra, Trnku či Jankovskú premiér odvahu nemá

Ak je výsledkom práce Vojenského spravodajstva taká úbohosť ako podanie na Naďa, musí štát zasiahnuť.

Nestáva sa často, aby sme ako médium boli priamo v centre politickej kauzy. V prípade obvinení voči Jaroslavovi Naďovi z OĽaNO to tak je. Vďaka nezvyčajnej účasti v prípade viem ako šéfredaktor s nezvyčajnou istotou povedať, že prípad Naď, aspoň tá časť, ktorá sa údajne týka aj Denníka N, je nezmysel a hanba pre Vojenské spravodajstvo, políciu aj premiéra.

Jaroslava Naďa obvinili, že ohrozil utajované skutočnosti. Stačilo, že sa pýtal na ľudí, ktorí boli zapojení do otravy bývalého pracovníka ruských tajných služieb Sergeja Skripaľa v anglickom Salisbury. Na tejto téme sme pracovali aj my.

Je to úplne legitímna téma. Slovensko by malo byť znepokojené tým, že sa na jeho území nachádzajú aj ruskí špióni, a nie tým, že by sa o nich dozvedela verejnosť a museli by sme ich vyhostiť, ako to po Skripaľovej otrave robia mnohé krajiny Európy.

Je možné, že Jaroslav Naď urobil niečo, čo bolo v rozpore so zákonom, alebo dokonca naozaj ohrozil národnú bezpečnosť. Nezákonné lustrácie sú na Slovensku problém, ktorý viedol až k vražde novinára Jána Kuciaka. Podľa Naďovho spisu tomu však v tomto prípade nič nenasvedčuje.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Jaroslav Naď

Komentáre

Teraz najčítanejšie