Denník N

Focus: Vládu s podporou Kotlebu ďalej odmieta 67 percent ľudí, kabinet s Harabinom ešte viac

Vládu, ktorá by sa opierala o ĽSNS, nechce ani 60 percent voličov Smeru a vyše 70 percent priaznivcov SNS.

Dve tretiny Slovákov naďalej odmietajú vládu, ktorá by sa nejakou formou opierala o Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre politickú debatu Na telo s Michalom Kovačičom televízie Markíza.

Focus sa na vládu podporovanú ĽSNS pýtal v októbri, výsledky prieskumu zverejnila televízia teraz. Čísla sú v podstate rovnaké, ako boli v apríli tohto roku, keď sa agentúra pýtala voličov tú istú otázku.

Medzi týmito prieskumami sa odohralo viacero udalostí: Najvyšší súd nevyhovel návrhu generálnej prokuratúry na rozpustenie tejto strany, no zároveň potvrdil trest pre dnes už bývalého poslanca strany Milana Mazureka pre rasistické reči v rádiu Frontinus. Mazurek po právoplatnom odsúdení prišiel o mandát v parlamente.

Video: Prieskum TV Markíza

Kotlebu nechcú ani voliči Smeru

Vláda podporovaná stranou Mariana Kotlebu je „úplne“ prijateľná pre necelých 9 percent populácie a „skôr“ prijateľná pre 18 percent voličov.

Opačný názor má oveľa viac ľudí: pre takmer 25 percent ľudí by účasť ĽSNS vo vláde bola „skôr neprijateľná ako prijateľná“, vyše 42 percent voličov ju považuje za úplne neprijateľnú.

Najtvrdšie odmietajú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Štefan Harabin

Vlasť

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie