Denník N

Kandidátka Mosta ukazuje, aká zúfalá a nepoučiteľná strana je

Minister dopravy Árpád Érsek. Foto – TASR
Minister dopravy Árpád Érsek. Foto – TASR

Šieste miesto na kandidátke práve pre Eleméra Jakaba je pohŕdanie verejnosťou a symbolom toho, ako Mostu chýba sebareflexia. Andrej Hrnčiar je dnes smutnou ukážkou toho, čo Mostu zostalo z jeho slovenského krídla.

Zloženie kandidátky do februárových parlamentných volieb je podľa Bélu Bugára dôkazom toho, že Most-Híd nie je stranou spolupráce iba rétoricky, ale aj svojimi činmi. V skutočnosti je volebná kandidátka dôkazom absolútneho zúfalstva a nepoučiteľnosti straníckeho vedenia a hlavne dlhodobo najpopulárnejšieho politika maďarskej menšiny.

„Pretože som tak rozhodol. Existujú dôvody,  ktoré médiá nemusia zaujímať. Istotne budú mnohí vymýšľať, ale to nevadí,“ odpovedal Bugár v rozhovore pre denník Új Szó na otázku, prečo bude namiesto neho formálne na prvom mieste kandidátky práve minister dopravy Árpád Érsek.

Potreba ukazovať, že je šéfom strany stále on, a jeho pozícia je neotrasiteľná, bola silnejšia, ako potreba urobiť z Érseka aspoň trochu dôveryhodného kandidáta. A oslabiť nutkavý dojem, že je len Bugárovou bábkou určenou na to, aby za svojho šéfa schytala pár guliek.

Existujú iba dva racionálne dôvody, prečo kandidátku Mosta povedie práve Érsek. Jedným je, že je Bugárovi úplne oddaný,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Modrí, Most-Híd

Komentáre

Teraz najčítanejšie