Denník N

Keď je Kotleba v úzkych

Odveká dilema, či a ako diskutovať s fašistami, má po diskusnej relácii Na telo medzi šéfom ĽSNS a predsedom SaS Richardom Sulíkom o čosi jasnejšiu odpoveď. 

Stručná odpoveď by mohla znieť áno, treba ich usvedčiť z klamstiev a falošných sľubov, z totálnej neschopnosti dištancovať sa od vlastných extrémistických prejavov. Má to však jednu podmienku. Musí byť dobre pripravený moderátor aj partner v diskusii. A to sa v nedeľu v Markíze podarilo.

Vyvedený z konceptu

Sulík v reparáte s Marianom Kotlebom obstál. Podal lepší výkon ako svojho času v TA3, kde to bol on, kto strácal nervy, na rozdiel od súpera. Tentoraz bol pokojný.

Tradične suverénny Kotleba bol azda prvýkrát v priamom prenose vyvedený z konceptu, vyhrážal sa televízii žalobou, aby vzápätí priznal, že Michal Kovačič má pravdu, ak tvrdí, že onen neznámy muž na fotografii s vytetovaným hákovým krížom uprostred obrovského nemeckého kríža (o čom písal ako prvý Ján Benčík) na hrudi je ozaj okresný šéf partaje z Levíc. A moderátor si aj spomenul na jeho meno – Rastislav Jakubík.

Táto debata môže slúžiť ako didaktická ukážka toho, kde sú najväčšie slabiny zdanlivo „nepriestrelnej“ argumentácie extrémistov. V súlade s očakávaním medzi ich očividné slabé miesta patria nielen samotné extrémistické názory a prejavy, ale aj obyčajná falošnosť. Priaznivec Kotlebu si nemohol nevšimnúť, že ten človek odrazu nedokáže odpovedať na opakovane položené jasné otázky. Je vyhýbavý a zbabelý, podobne ako jeho „digitálne negramotný“ poslanec Stanislav Mizík.

Rozoberme si to v časovom slede, oplatí sa to.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kotleba

SaS

Komentáre

Teraz najčítanejšie