Denník N

Trumpa chce poraziť 14. najbohatší človek sveta, Bloomberg začal rekordným míňaním

Michael Bloomberg bol dvanásť rokov starostom New Yorku. Foto - tasr/ap
Michael Bloomberg bol dvanásť rokov starostom New Yorku. Foto – tasr/ap

Miliardár a bývalý starosta New Yorku oznámil, že kandiduje na nomináciu Demokratickej strany do amerických prezidentských volieb.

Medzi sedemnástimi demokratickými kandidátmi v primárkach nájdete bývalého viceprezidenta, bývalú vysokoškolskú učiteľku, socialistického revolucionára či veterána z Afganistanu. Miliardár tam však chýbal.

Michael Bloomberg, štrnásty najbohatší človek na svete, v nedeľu oznámil, že zabojuje o demokratickú nomináciu do budúcoročných prezidentských volieb. Jeho hlavným cieľom je vyhnať Donalda Trumpa z Bieleho domu.

„V stávke nemôže byť viac. Musíme tieto voľby vyhrať,“ oznámil bývalý starosta New Yorku.

Podobne ako Donald Trump aj Michael Bloomberg v minulosti viackrát zvažoval, že vstúpi do boja o post amerického prezidenta. Naposledy sa chcel pridať ako nezávislý v roku 2016. Nakoniec si však uvedomil, že nezávislý, hoci bohatý kandidát, nemá v americkom systéme šancu.

Zaplatí zo svojho

Preto sa teraz rozhodol zabojovať cez Demokratickú stranu.  Michael Bloomberg pritom vstupuje do kampane práve v čase, keď viacerí ľavicoví kandidáti v strane kritizujú boháčov a plánujú im zvýšiť dane.

Tvrdia, že neplatia dostatočne. Napríklad spoločnosť Amazon napriek vlaňajšiemu zisku 11 miliárd dolárov

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Americké voľby 2020

Donald Trump

Svet

Teraz najčítanejšie