Denník N

Je to ťažké nielen emocionálne. Sú inscenácie, kde Moniku Potokárovú nik nenahradí, tvrdí šéf Činohry SND

V inscenáciách Fyzici, Antigona a Ruské denníky. Foto - archív SND
V inscenáciách Fyzici, Antigona a Ruské denníky. Foto – archív SND

Tá správa je ešte stále veľmi čerstvá. Aj v Činohre Slovenského národného divadla ju ešte musia spracovať. Sezóna je však rozbehnutá a hrať sa musí. Nie je to jednoduché, emocionálne ani logisticky. Mladá herečka Monika Potokárová, ktorá v pondelok 25. novembra zomrela, totiž hrala v dvanástich predstaveniach a už začala skúšať aj na plánované premiéry.

„Monika bola členkou môjho umeleckého poradného zboru. Ešte v piatok popoludní sme spolu sedeli aj s ďalšími kolegami niekoľko hodín u mňa v kancelárii. Pôsobila absolútne koncentrovane a v pohode. V sobotu skúšala a všetko bolo v poriadku. Nik nepostrehol, že by sa chýlilo ku katastrofe. Žiaľ, nevidíme druhým ľuďom do duše, aj keď chodíme každý deň vedľa seba a kamarátime sa,“ spomína riaditeľ Činohry SND Peter Kováč.

Vedenie divadla už zrušilo štvrtkové predstavenie Antigona, kde hrala titulnú postavu. A zmien v hracom pláne bude ešte veľmi veľa, pretože Monika Potokárová patrila k hlavným pilierom tejto sezóny. Bola síce najmladšou členkou súboru, no veľmi talentovaná aj veľmi pracovitá. Čo bude ďalej s Antigonou, s Fyzikmi, s Vedľajšími účinkami či Ruskými denníkmi, kde mala výrazné postavy?

„Nevieme prejsť v okamihu zo šoku do pragmatizmu. Ale už dnes je jasné

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Divadlo a tanec

Kultúra

Teraz najčítanejšie