Denník N

Ďalší nahratý je Počiatek. Na Kočnerovom videu žiada od Trnku krytie v kauze Tipos (video)

Ján Počiatek. Foto - TASR
Ján Počiatek. Foto – TASR

Nahrávka urobená skrytou kamerou ukazuje, že v kauze Lemikon, v ktorej Slovensko prišlo o zhruba 13 miliónov eur, sa generálny prokurátor Trnka správal ako poskok Smeru. Na korupcii najvyšších vládnych predstaviteľov sa smeje s ministrom financií.

Kočnerov archív ukazuje, že Slovensko nemalo sedem rokov generálneho prokurátora, ale otroka Mariana Kočnera a poskoka politikov. Dobroslav Trnka namiesto toho, aby vyšetroval vážne prepojenia organizovaného zločinu na politikov, korupciu kryl podľa toho, ako to chcel jeho kamarát Kočner alebo ako si to objednali jednotliví politici.

Ukázali to už nahrávky rozhovorov medzi Trnkom a Kočnerom, ale potvrdzuje to aj ďalšie video, ktoré sa našlo v Kočnerovom „archíve“ pri vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka. Ide o asi trištvrtehodinový rozhovor medzi Trnkom ako generálnym prokurátorom a vtedajším ministrom financií Jánom Počiatkom (Smer). Rozhovor sa uskutočnil pravdepodobne v januári v roku 2009 a obaja spolu rozoberali hlavne podvodnú kauzu Tipos známu aj ako spor s firmou Lemikon.

Jeden z najvyšších funkcionárov vládneho Smeru Počiatek, ktorý by mal ako minister financií strážiť verejné zdroje, sa s generálnym prokurátorom zabáva na tom, aký fantastický kšeft s emisiami vymyslel šéf koaličnej SNS Ján Slota a obišiel pri tom premiéra Roberta Fica (Smer). „Ešte aj Fica oholil, do pi..i, lebo nedal mu z toho polku, ale nejak inak ho domotal, úplný král,“ hovorí Počiatek a Trnka sa smeje.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dobroslav Trnka

Ján Počiatek

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie