Denník N

Kočnerov trezor vydal zatiaľ najhoršiu správu o Smere a Ficovi

Robert Fico a Ján Počiatek. Foto - TASR
Robert Fico a Ján Počiatek. Foto – TASR

Sledujeme príbeh, v ktorom sú podvody už tesne pri Robertovi Ficovi a ďaleko presahujú Kočnerov význam.

Ján Počiatek a Dobroslav Trnka sa v januári 2009 zabávali na rozhovore o závažných trestných činoch, za ktoré podľa ich komunikácie zodpovedala koalícia Smer, SNS a HZDS. Vtedajší minister financií za Smer a generálny prokurátor komentovali, kto a o koľko stámiliónov slovenských korún obral tento štát. Zároveň sa dohodovali, čo o kauze Lemikon, ktorej hlavnou postavou je práve Počiatek, budú novinárom hovoriť, aby ju prikryli a ospravedlnili.

Už Monika Jankovská bola pre stranu Roberta Fica obrovským problémom, ale dvojnásobný minister Počiatek je takmer na rovnakom poschodí moci ako predseda Fico, ktorému verne slúžil. Veď ešte v roku 2016 bol na deviatom mieste na kandidátke do parlamentných volieb.

Rozhovor Trnka – Počiatek zároveň výrazne posúva obraz o hroznom stave krajiny pod Ficovým vedením. Samozrejme, už doteraz bolo jasné, že Smer zneužíva svoju moc. Lenže Počiatkova účasť v Kočnerovej kamere nám dáva korunného svedka, ktorý svoju garnitúru usvedčuje, že Kočnerove podvody boli len drobnou čiastočkou v omnoho väčšom príbehu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dobroslav Trnka

Kočnerova Threema

Marian Kočner

Robert Fico

Komentáre

Teraz najčítanejšie