Denník N

Pročko, Remiášová, tenista Kučera. Matovič znova dokázal pritiahnuť nových ľudí

Predstavenie kandidátky OĽaNO. Foto - TASR
Predstavenie kandidátky OĽaNO. Foto – TASR

Jednotkou na kandidátke je Mária Šofránková, učiteľka a bývalá riaditeľka zo Spišskej Novej Vsi.

Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič predstavil kandidátku ako tú najlepšiu, akú kedy OĽaNO malo. Hnutiu sa opäť podarilo pritiahnuť nové tváre. Známe televízne osobnosti, športovcov, matku zavraždeného Roberta Remiáša, ale aj učiteľku, zdravotnú sestru, Róma či študenta s telesným znevýhodnením.

A v roku víťazstva Zuzany Čaputovej majú na prvom mieste ženu – ako jediní z parlamentných strán.

Väčšina z nich nemá skúsenosti s politikou, čo je v OĽaNO už pravidlom. Ani jedno meno z prvej desiatky sa nezhoduje so zostavou z predchádzajúceho volebného obdobia. Matovič hovorí o novej krvi, ktorá má hnutie „okysličiť“ – sú to ľudia, ktorí doteraz neboli v politike a majú ešte stále kontakt s bežnými ľuďmi. Tie známe, parlamentné tváre sa majú do Národnej rady prekrúžkovať – poslanci sú na kandidátke zoradení od 141. pozície po 150., ktorá patrí Matovičovi.

V prvej trojke Naď a Kyselica

Dlho sa čakalo na jednotku kandidátky, ktorú Matovič už niekoľko dní avizoval ako „obyčajnú ženu z východu“. Je ňou Mária Šofranko zo Spišskej Novej Vsi. Vysokú školu vyštudovala z Prešove. Pôsobila ako učiteľka na základnej škole, neskôr ako riaditeľka centier voľného času. Posledné roky viedla Obecné kultúrne centrum v Smižanoch. „Pre vstup do politiky som sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Igor Matovič

Ján Budaj

Ján Mičovský

Jaroslav Naď

Marek Krajčí

Natália Milanová

OĽaNO

Roman Mikulec

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie